· 

Gewichtsverlies door yoga


gewichtsverlies door yoga
Gewichtsverlies door yoga

 

Veel mensen met overgewicht die er in het verleden niet in slaagden om gewicht te verliezen, hebben door yoga onverwacht gewicht verloren, zonder dat ze het gevoel hadden dat ze er iets voor moesten doen. Dus nog een hele goede reden om aan yoga te doen J

 

 

Gewichtverlies door yoga


Yoga is niet meteen een vorm van beweging die gelinkt wordt aan gewichtsverlies, omdat het in de meeste gevallen niet zo intensief is als lopen, fietsen of met gewichten trainen.

 

 

Toch blijkt yoga een doeltreffende manier om gewicht te verliezen. Regelmatig yoga beoefenen heeft een gunstig effect op het metabolisme, waardoor men op de lange termijn gewicht verliest, Ook wanneer dat niet bewust de bedoeling was. Het verbetert vooral de samenstelling van het lichaam (Meer spieren, minder vet, minder buikvet).

 

Yoga vermindert stress, verhoogt het lichaamsbewustzijn en stimuleert gezondere eet en leefgewoonten. Yoga vermindert voedselverslaving, emotioneel eten in de drang om te veel te eten. Door regelmatig yoga te oefenen, ben je minder bezig met je gewicht. Je voelt je beter, je accepteert je lichaam gemakkelijker en je gaat meer waarde hechten aan gezondheid en een goed gevoel dan aan kilo’s

 Reactie schrijven

Commentaren: 0